Omschrijving Canvas


Canvas
Canvas is stevig schildersdoek van een hoogwaardige kwaliteit textiel. Canvas van MuseumCanvas is gemaakt van echt professioneel schildersdoek en niet van linnen of andere goedkopere materialen. Na uitvoerige testen van verschillende soorten hebben wij gekozen voor een canvassoort met de perfecte eigenschappen: gelijke structuur, hoogwitte toplaag, 100% katoen en behoud van spanning. Het canvas is te bestellen in twee soorten: satijnglans en mat. 


Mat of satijnglans?
Uitvoering in mat of satijnglans is puur een kwestie van persoonlijke smaak. U kunt het het beste vergelijken met een fotoafdruk op mat of licht glanzend papier. Wel is het zo dat in geval van satijnglans de kans bestaat dat in verband met reflectie van daglicht de foto minder zichtbaar is. 


Inkt
Bij het printen van het canvas wordt gebruik gemaakt van speciale (pigment) inkt, die niet verkleurt door UV-straling. In combinatie met ons optimaal color-management van de printers is de kleurechtheid gegarandeerd goed. Dit betekent dat de kleuren zoals ze op het doek worden geprint, overeenstemmen met de kleuren van de originele foto of afbeelding.


Printer
Onze canvas wordt gemaakt met behulp van fotografische printers en niet van solvent printers. 
Het verschil: solvent printers zijn bedoeld voor outdoor signing waarbij kwaliteit niet de hoogste prioriteit krijgt, maar de snelheid/kostprijs relevant is. Fotografische printers zijn bedoeld om de beste kwaliteit te behalen. Ze worden met name gebruikt door de professionele fotomarkt, vaklabs en ontwerpstudio’s.
Onze fotografische printers zijn individueel gekalibreerd. Wij maken geen gebruik van de standaard ICC-profielen vanuit de fabriek, dit houdt in dat onze printers precies de juiste verhoudingen inkt op het canvas print, hierdoor wordt de hoogst haalbare kwaliteit behaald.


 


Alle prijzen op deze site zijn in Euro's, inclusief 21% BTW, tenzij anders is aangegeven. 
De informatie die op deze site wordt geboden is ondervoorbehoud, hierbij inbegrepen de prijzen en specificaties van producten.
Kwaliteitskunst voor aan de muur